Aarden.. wat is het en hoe doe je dat?

Ook zo genoten van de prachtige zonnige dagen die wij dit afgelopen weekend hebben gehad? Ik heb dat weekend mijn verjaardag* gevierd. Wat een geluk had ik dat ik met dat weer lekker buiten kon zitten.

Gisteren had ik een gesprek met twee dames die in Amsterdam Zuidoost (waar ik woon en werk), een project starten om met een groep vrouwen moestuintjes te beheren. Je wordt hierin volledig begeleid, krijgt workshops over het tuinieren en kan ook meedoen met workshops persoonlijke ontwikkeling. Ik zag dit wel zitten. Mijn tuin is volledig betegeld en ik had al een tijdje de behoefte om mij meer bezig te gaan houden met planten, met de natuur. Behalve dat ik iets voor mezelf wilde doen met Moeder Natuur, wilde ik haar ook iets teruggeven.

Bovendien is het als spiritueel en energetisch werker, belangrijk om goed te ‘aarden’, en is tuinieren en het letterlijk met je handen en voeten in de aarde bezig zijn, uitermate geschikt om te aarden. Maar ook voor de ontvanger van healingwerk en eigenlijk voor elk mens is het belangrijk om te aarden.

Wat is aarden eigenlijk en waarom is het zo belangrijk voor spiritueel en energetisch werkers om te aarden?

Aarden is niets anders dan met beide benen op de grond staan. Het is je ook bewust zijn van je lichaam, het hebben van een lichaamsbewustzijn.

Als wij bezig zijn met healingwerk, dan verbinden wij ons met kosmische energie van de Bron, zoals Reiki, Mahatma energie, Shambala of als wij Channelen, readings geven, dan is onze aandacht vaak gericht op andere dimensies of op energie buiten onszelf. Wij zijn dan niet meer met onze aandacht bij onze eigen energie. Logisch, want bij healingwerk wil je niet jouw eigen energie gebruiken, dat zou ten koste gaan van jezelf, dat zou uitputtend zijn. Tijdens het healingwerk vorm jij een kanaal voor een andere energie, die via jouw lichaam stroomt en wordt doorgegeven aan de ander of aan jezelf. Jij hoeft je eigen energie niet in te zetten. Daarnaast ontvang je zelf ook een boost van deze energie.

Maar wat wij vaak vergeten, is dat de ‘overtollige’ energie moet kunnen wegstromen. Want hoe dan ook, ‘raakt’ de energie ook jouw energiesysteem tijdens het healingwerk en zal dus ook in jouw lichaam het een en ander losmaken. Vaak resoneert een blokkade bij de cliënt ook met een blokkade in jou. En dan is het belangrijk dat de energie een uitgang heeft en kan wegstromen tijdens het healingwerk of erna. Maar ook energieën die loskomen bij de cliënt kunnen zich vermengen met ons eigen energiesysteem, en is het dan ook uitermate belangrijk dat deze afgevoerd worden.

Daarnaast is het voor healers en mediums vaak heel prettig om te vertoeven in andere dimensies, waardoor wij geneigd zijn om met onze aandacht in andere dimensies te verblijven. Ook bij een cliënt gebeurt het een en ander. Ons energetisch lichaamssysteem heeft de neiging om bij een energetische healing te stijgen uit het fysieke lichaam. Het is daarom voor zowel cliënt als healer/medium belangrijk om weer in het lichaam aanwezig te zijn, zowel energetisch als met onze aandacht.

Want wat merk je als je niet goed geaard bent?

Als je niet goed geaard bent, kan je allerlei klachten ervaren. Ik zet hier de meest voorkomende op een rijtje:

  • Last hebben van vreemde en zware energieën;
  • Je slecht kunnen focussen;
  • Niet bij je gevoel kunnen komen;
  • Versnipperde aandacht;
  • Vermoeidheidsklachten;
  • Slecht slapen;
  • Vatbaarder voor stress en burn-out klachten;
  • Lichamelijke klachten zoals hoofdpijnen;
  • etc.

Het is daarom ontzettend belangrijk dat we goed aarden. Aarden is onmisbaar als je healingwerk doet, of als je hoogsensitief bent.

Hoe kan je aarden?

Om goed te kunnen aarden, is het belangrijk dat je een goed lichaamsbewustzijn hebt. Het woord zegt het al: Je bent je bewust van je lichaam.

En je bewust zijn van je lichaam, betekent dat jij je lichaam goed leert kennen. Naar je lichaam luistert en ook echt voelt wat zich in je lichaam afspeelt.

Wij vinden het vanzelfsprekend dat we en lichaam hebben en dat ons lichaam zich aanpast aan onze levensstijl. Eigenlijk de omgekeerde wereld. Wij zouden ons juist moeten aanpassen naar de essentiële en oorspronkelijke behoeften van ons lichaam. Ons lichaam zorgt er elke seconde, elke minuut, elk moment van de dag voor dat er een balans is, dat er sprake is van homeostase. Zelfs als jij ervoor kiest om voedingsstoffen tot je te nemen waarvan je weet dat het slecht voor je is. Echter, door gebruik van de verkeerde voedingsstoffen of misschien juist het gebrek aan de juiste voedingsstoffen, komt er een moment dat er door inname van de verkeerde (voedings)stoffen chemische veranderingen/mutaties optreden in het lichaam om tóch nog aan die homeostase te kunnen voldoen. En dat is dan ook het moment dat wij klachten ervaren, terwijl het lichaam ook dan in balans is.

Daarom is het van belang om te luisteren naar signalen die ons lichaam ons geeft, bewust te zijn van ons lichaam en om te aarden. Want door te aarden zorg je in ieder geval dat je geen last hebt van energetische stoorzenders die de communicatie met jouw lichaam kunnen verstoren. Daarnaast ben je in het HIER en NU. Ook al zo een uitdrukking: ‘zijn in het hier en nu’.Het betekent eigenlijk dat jij gefocust bent. Je bent je bewust van je omgeving, jezelf en de ander. Het betekent ook dat jij de signalen, veranderingen afkomstig uit het energieveld om je heen kan waarnemen, verwerken en ook kan loslaten omdat je geaard bent. En daarmee is de vicieuze cirkel weer rond.

Aarden is dus heel erg belangrijk. Het zorgt voor een goede communicatie tussen jou en je lichaam, voert ongewenste energieën af en zorgt ervoor dat je in het hier en nu blijft.

Vroeger als kind speelde ik altijd al met modder, maakte daar koekjes van. Intuïtief was ik toen al aan het aarden. maar in onze moderne samenleving, zeker in de grote steden, spelen kinderen minder met natuurelementen zoals aarde, stenen, bomen. Echt jammer, terwijl er juist nu zoveel hoogsensitieve kinderen worden geboren waarbij aarden ontzettend belangrijk is. Ik zou zeggen, laat je kind lekker met modder spelen….

Mocht jij daarentegen moeite hebben met aarden en niet in de gelegenheid zijn om met modder te spelen 😉 of een moestuin heb ik een korte maar leuke aardingsoefening in een pdf document die je hier GRATIS kan downloaden.

 

Ik ga vanaf volgende week en de gehele zomer tot en met oktober lekker aarden in mijn moestuintje.

Namasté,

Digna

 

P.S.,

Laat gerust een reactie achter.


Reageer

avatar

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Aanmelden  
Laat het mij weten wanneer er
error: Content is protected !!