De week van…Alles is OK.

Genieten jullie ook zo van het mooie weer? Wat heb ik de zon de afgelopen maanden toch gemist. Ik heb altijd het gevoel dat ik dan extra tot leven kom als de zon schijnt. Ik voel mij dan beter, zit lekker in mijn energie en ben een stuk vrolijker en gemotiveerder om van alles aan te pakken. Wat een impact kan de zon toch hebben op ons energiesysteem.

 

Vrijdag ben ik naar een lezing gegaan van Elisa Namasté, een Deens spiritueel leraar, die haar lessen en lering haalt vanuit verbinding met alles in en rondom haar eigen zelf. Wat een wijsheid heeft zij, waarmee zij mij en anderen die avond heeft geïnspireerd.

Haar boodschap is zelfliefde en leven vanuit het hart. Alles begint met zelfliefde en zelfacceptatie en leven vanuit het hart. Wij hebben de neiging om gevoelens uit de weg te gaan. We onderdrukken ze in de hoop dat ze weggaan. Maar het gevolg is dat ze zich gaan ophopen ergens in ons lichaam. Daarnaast hebben wij ook de neiging om signalen van ons lichaam te negeren. Daarmee zeg je tegen je lichaam dat het niet belangrijk genoeg is om aandacht aan te besteden, want er zijn op dat moment andere dingen in ons leven die belangrijker zijn. Door onze emoties, gevoelens juist toe te laten op welk moment dan ook, geef je er aandacht aan, kan het gezien worden, waardoor het ook weer los gelaten mag worden. Ook als iets jou ontroert, of als je boos wordt door iets of iemand, dan is er ook iets in jou dat op dat moment resoneert met de persoon of het gevoel. En dat gevoel, de emotie mag onderzocht worden zodat het losgelaten mag worden. Maar bovenal…het is OK om het te voelen. Het hoeft niet weggestopt te worden.

Ben je boos, schreeuw dan je boosheid ergens eruit. Voel je verdriet, huil dan en laat het verdriet toe. Zolang je maar niet blijft hangen in de emoties. Toegeven aan de emoties is een actie van zelfliefde. Wees niet te streng voor jezelf.

Leef vanuit je hart, zegt Elisa (en ik ben het met haar eens). Doe wat je leuk vindt om te doen, wat je hart je ingeeft om te doen. En daarmee bedoelt zij niet het impulsieve handelen, maar datgene wat je echt voelt dat je zou willen doen. Iets waar je gelukkig van wordt en blijft. Iets waar je een gevoel van vrede, vreugde en geluk ervaart. Dat is zelfliefde. Dat is het beste cadeau wat jij jezelf kan geven.

Maar bovenal, alles is OK, jij bent Ok, ik ben OK, alles in het leven is OK. Alles in het leven gebeurt met een reden, alles is op elkaar afgestemd, alles is even waardevol.

 

Voel jij je OK?

 

Kan jij oprecht zeggen dat jij doet wat je hart je ingeeft?

 

Ik kies er op dit moment voor om met een boek buiten in de tuin te gaan zitten lezen. Heerlijk genietend van de warmte die de zon mij brengt. En dat is OK.

Ik wens jullie ook een prachtige dag, en dat je mag genieten van alles wat het leven je brengt. Want alles in het leven is waardevol en OK.

 

Namasté,

 

Digna

Wil je hierop reageren? Laat dan gerust een bericht achter in het reageervakje.

Please follow and like us:
error

2
Reageer

avatar
1 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
adminDebby Thuijsman Recent comment authors

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Aanmelden  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat het mij weten wanneer er
Debby Thuijsman
Gast
Debby Thuijsman

Hi Digna, ook ik vond Elisa erg inspirerend die dag. Mooi stuk heb je erover geschreven

error

Sharing is caring:-)

error: Content is protected !!