De week van…De Dialoog: ‘Elkaar Zien’

Wisten jullie dat 2 november tot en met 11 novemberde nationale week van de Dialoog is? Er schijnt zelfs een stichting te zijn die de dialoog tussen mensen in Nederland wil bevorderen.

Dit jaar is het thema van de nationale week van de Dialoog ‘Elkaar Zien’.

Dit thema spreekt mij enorm aan, omdat ik in mijn praktijk veel te maken krijg met vrouwen die graag gezien willen worden. Bijna al mijn vrouwelijke klanten hebben vroeger ervaren dat zij niet gezien werden.

Wat betekent het eigenlijk om gezien te worden?

Iedereen heeft daar zijn eigen voorstelling van. Ik zelf ben van mening, dat gezien worden, betekent dat iemand jou waardeert voor wie je bent.. met al jouw plus- en minpunten.

Dat je mag zijn wie je bent. 

Wat betekent het als je niet gezien wordt?Wat doet dat met jou? 

Mijn ervaring is dat je steeds harder je best doet om gezien te worden. Je leeft een illusie dat als je maar hard genoeg werkt, het iedereen naar de zin maakt, dat de ander je zal waarderen. Dit gebeurt in je werk, relatie, familie en vriendenkring. En jeetje wat kost het een energie om iedereen tevreden te stellen, toch?

De vrouwen die ik begeleid, hebben soortgelijke ervaringen. Ze willen gezien worden. Ze willen gewaardeerd worden voor wie ze zijn. Ze willen zelfvertrouwen, energie, een leuke relatie, etc. etc.

Ik bied ze daarom mijn gratis ‘Inzicht-in-onzekerheid’ gesprek aan. Ik ga in dialoog met deze vrouwen. Wat er gebeurt in mijn dialoog met deze vrouwen is zo mooi en zo puur. Er treedt onmiddellijke transformatie op.

Waarom?

Omdat ik ze ZIE! Ik ZIE hun wensen, ik ZIE hun behoeften, ik ZIE hun talenten en wat ze nodig hebben om deze talenten te ontwikkelen.

En wie zou dat niet willen? Gezien worden om wie en wat je bent?

Hoe komt het dan toch dat wij elkaar te weinig ZIEN? (En zien betekent hier dat de ander mag zijn zoals die is, en dat je de ander waardeert als mens.)

Ik ben van mening dat wij te vaak erop gebrand zijn te zien wat niet goed is bij de ander. Dit doen wij vaak vanuit ons eigen gevoel van incompetentie. Wij compenseren hiermee onze eigen tekortkomingen.

Daarnaast doen wij ook iets anders. Wij houden een masker op die wij hebben gecreëerd om onszelf te beschermen tegen de pijn van vroeger. De ander ziet ons masker. En voor een ander is het vaak te moeilijk om voorbij het masker te kijken naar ons.

Maar als je eenmaal voorbij dat masker weet te kijken, zie je een persoon in al zijn essentie, in al zijn pracht en praal. De ware Zelf. En dat is wat ik ZIE tijdens mijn dialoog ‘Inzicht-in-onzekerheid’: de mooie vrouw met al haar talenten, mogelijkheden, en kracht.

IK ZIE JOU!

Wil jij ook ervaren hoe het is om GEZIEN te worden? Vraag dan mijn gratis ‘Inzicht-in-onzekerheid’ gesprek aan. Mail naar: info@holistischepraktijkzivah.nl.

Ik vraag aan jou…

Wat doe jij om gezien te worden?

EN…

Wat doe jij om om de ander te ZIEN?

Ik ben ontzettend benieuwd naar jullie reacties.

 

In Liefde en Licht,

Digna

P.S. Vergeet niet jouw GRATIS E-book met ’10 Tips tegen Onzekerheid’ aan te vragen.


Reageer

avatar

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Aanmelden  
Laat het mij weten wanneer er
error: Content is protected !!