Hoe het breken met oude patronen mijn leven heeft veranderd….

Toen ik in 2014 mijn baan had opgezegd, dacht ik dat ik al een heel eind was gekomen in mijn transformatieproces. Ik had allerlei mooie plannen voor de toekomst en ik zou een mooie healing praktijk opzetten. Ik had immers mijn hart gevolgd en zolang ik dat deed, dan zou alles volgens plan verlopen.
maar dat ging niet zo gemakkelijk als ik had gedacht en had gehoopt.
De klanten stonden niet voor mijn deur te wachten. Ik moest meer naamsbekendheid krijgen, vond ik. Ik moest eerst mijn opleiding Auratouch afronden, dacht ik. en die cursus, en die volgen, dan zouden ze wel komen. Maar zo werkte het niet!
Ik kwam erachter dat het met mijn eigen denkpatronen te maken had dat de klanten wegbleven.Ik geloofde nog niet helemaal in mijzelf.Ik was nog steeds zoekende. Ik had een ideaal plaatje in mijn hoofd, wat gedoemd was te mislukken: omdat ik niet in mijzelf geloofde.

Ik geloofde niet in mijzelf.

Eind vorig jaar (2016), werd ik gebeld door RTL Life Experience of ik wilde meedoen aan het programma. Ik was overweldigd door deze vraag en wist in eerste instantie niet wat ik moest zeggen. Ik stelde dus vragen hoe het in zijn werk ging. Die meneer aan de andere kant van de telefoon, vertelde wat voor soort televisieprogramma dat was en stelde op zijn beurt ook vragen aan mij.
Hij stelde simpele vragen zoals wat voor een praktijk ik had en wat ik allemaal deed. Ik voelde mij net een idioot op dat moment. Ik kon niet duidelijk uitleggen wat ik deed. Ik begon te vertellen over van alles en nog wat en had geen duidelijk verhaal klaar. Het moet heel onsamenhangend hebben geklonken. En waarom? Omdat het voor mij zelf ook niet duidelijk was wat ik deed. Ik wist wel wat ik aan het doen was in mijn praktijk, maar ik kon het niet goed overbrengen. Het waren methodieken die ik geleerd had en die ik opnoemde, maar waarom iemand bij mij zou moeten komen, kon ik niet vertellen.
Ik heb uiteindelijk het aanbod geweigerd. Het was een duidelijke les voor mij. Ik moest aan mijzelf gaan werken. Ik moest voor mijzelf duidelijk krijgen wat voor therapeut ik wilde zijn en wat ik wilde doen als therapeut. Ik was een therapeut. Dat stond vast. Maar wat voor een therapeut. Wie was mijn doelgroep, waarmee kon ik mijn doelgroep helpen? Antwoorden die ik nog niet duidelijk had.

Ik moest eerst duidelijk hebben wat voor therapeut ik wilde zijn.

Ik heb een spiritueel coach in handen genomen en ben met mijzelf aan de slag gegaan. Er kwam veel oud zeer naar boven. Zo gedroeg ik mij nog steeds als de jongste in het gezin, die altijd afhankelijk was van de goedkeuring van de ouders, broer en zusters. Of dat ik nog steeds waarde hechtte aan de denkpatronen van mijn ouders en mij dus niet los durfde te maken uit het gezin. Ik durfde niet te geloven in mijzelf, omdat ik mij spiegelde aan wat mijn familie van mij vond. Ik was bang om ze pijn te doen als ik voor mijzelf koos.
Toen ik dit eenmaal voor mijzelf duidelijk had, kon ik mij ook eindelijk losmaken van mijn beperkend denken. Ik ben hard aan de slag gegaan mijzelf ervan te overtuigen dat ik niet afhankelijk hoefde te zijn van wie dan ook. Ik had al die tijd al alles in huis zodat ik kon zijn wie ik wilde zijn.
Elke dag herinnerde ik mijzelf dat ik het waard was om mijzelf te zijn. Elke dag herinnerde ik mijzelf dat ik volwassen was en niet het kleine kind was. Elke dag sprak ik mijzelf moed in en accepteerde wat er op mijn pad kwam. Ik vroeg hulp aan mijn gidsen en bleef tegen mijzelf zeggen dat ik en ik alleen verantwoordelijk was voor mijn leven. Ik deed oefeningen om in mijn kracht te staan.
Het is niet zonder slag of stoot gegaan. Nog steeds niet. Ik moet steeds blijven herinneren aan mezelf en aan familie dat ik volwassen ben en dat ik serieus met mijn praktijk bezig ben.

Ik en ik alleen ben verantwoordelijk voor mijn leven.

Sinds ik hiermee aan de slag ben gegaan, merk ik dat de energie weer kan stromen. Ik voelde dat 2017 anders zou worden. Ik durf meer en meer mijzelf te zijn. Ik durf mijzelf meer bloot te geven en durf mijzelf te laten zien. Hierdoor is het aantal klanten verdubbeld. Ik heb een luchtigere kijk op het leven gekregen. het rusteloze, zoekende gevoel wat ik had, is zo goed als zeker verdwenen. Ik ben tevreden hoe het nu loopt. Hoe het loopt is oké.
En doordat de energie is gaan stromen, komen ook andere aanbiedingen op mijn pad.
Ik ben gevraagd om een artikel te schrijven over een methodiek uit mijn praktijk. Ik ben zelf heel erg tevreden over het artikel. Deze week komt het uit in het ForYou Magazine (editie Amsterdam).
Daarnaast ben ik tot mijn verbazing gevraagd om les te geven aan het Nederlofcentrum. Afgelopen week is het contract getekend en mag ik mijzelf AuraTouch docent noemen.

Ik voel nu dat ik mij niet aan andermans regels hoef te houden. Ik heb mijn eigen regels ontdekt. Ik weet wat ik kan en wat ik wil.
Jammer genoeg zijn nog vele andere vrouwen die met hetzelfde probleem worstelen.
Ik heb één advies aan jullie: maak je los van oude denkpatronen! Durf uit je comfortzone te gaan. De energie van overvloed blijft anders vastzitten en kan niet vrijelijk stromen als jij jezelf beperkingen oplegt.

Maak je los van oude denkpatronen!

Als je er zelf niet uitkomt, wil ik je graag helpen.


Reageer

avatar

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Aanmelden  
Laat het mij weten wanneer er
error: Content is protected !!