De week van…geen inspiratie hebben.

Vandaag staar ik naar het scherm van de laptop. Ik weet niet wat ik moet schrijven. Ik ben inspiratieloos. Meestal weet ik zondag al waar ik over wil schrijven, maar deze zondag zat ik nog volop in de energie van de aura les van zaterdag.

Dus zit ik vandaag maar naar het scherm te kijken.

Ik kijk naar mijn hond die lekker uitgestrekt in diepe rust op de bank ligt, zich niet bewust van de innerlijke strijd die ik voer.

Foto van mijn hond in de ultieme relax modus

Ik denk dat het wel voor velen herkenbaar zal zijn dat je een keer gewoon even nergens zin in hebt, even iets anders wil doen dan de gebruikelijke (verplichte) werkzaamheden.

Tja, maar als ik mijn blog niet schrijf, wanneer dan wel? En kom ik niet in gedrang met mijn andere werkzaamheden?

Een waar dilemma, een luxe probleem, want ik ben tenslotte eigen baas 😉

Ik besluit mijn enigszins ‘lui’ aangelegde honden maar uit te laten. De zon schijnt en het is heerlijk weer voor een wandeling. Misschien dat een wandeling mij inspiratie zal geven.

Eenmaal buiten, vergeet ik mijn dilemma en wandel lekker op mijn gemak met mijn honden. Af en toe hou ik een praatje met buren en hoor hun verhaal aan. Ik geniet van de natuur om mij heen. Veel parkieten die met elkaar kwetteren en van alles te vertellen hebben. Wat kan je je toch gelukkig voelen als je al het moois wat zich om je heen ontvouwt werkelijk bewust kan ervaren. De krokkusjes zijn al in volle bloei en ik krijg een waar lentegevoel.

Ja…ik voel mij gelukkig met alles om mij heen. Ik voel mij een met de natuur. Ik voel mij ter plekke opladen met de energie die de natuur mij geeft. Heerlijk, mijn hoofd is leeg van alle zorgen. Na zo een 20 minuten keer ik terug naar huis.

Terug in huis, blijft het gevoel van gelukzaligheid. Ik hoef niets bedenk ik. Als ik vandaag geen blog of nieuwsbrief de deur uit laat gaan, dan is dat zo. Misschien dat er enkele lezers teleurgesteld worden, maar dat is dan de consequentie die ik moet dragen. Ik volg mijn gevoel. Voor nu neem ik de vrijheid om gewoon te kunnen genieten van al wat is. Ik zeg tegen mijzelf: “Ik hoef vandaag niets.” En weet je wat? Het voelt zo goed!

En dan bedenk ik direct dat ik in een bevoorrechte positie ben. Hoeveel mensen om mij heen voelen zich verplicht tot alles wat op hun bordje wordt neergelegd. Natuurlijk heb je een verantwoordelijkheid om voor jezelf te zorgen, voor je kinderen, en voor de wereld om je heen. Je hebt keuzes in het leven. En elke keuze brengt een zekere verantwoordelijkheid en consequentie met zich mee. We moeten zoveel van onszelf, meestal ook ingegeven door anderen. Maar in feite hoeven we niets. Als meer mensen hun gevoel zouden volgen, dan zou de wereld er waarschijnlijk heel anders uit zien, toch?

 

Helaas realiseer ik mij ook dat de wereld niet op die manier werkt. Er moet geld verdiend worden, er moeten steden opgebouwd worden, kinderen moeten geschoold worden, oorlog moet gevoerd worden, bossen moeten omgekapt worden, en wij moeten blijven consumeren, vervuilen en betalen de prijs daarvoor.

Ik klink heel pessimistisch. Maar dat ben ik niet. Ik ben juist heel positief ingesteld. Ik geloof nog steeds in het goede in mensen. Ik geloof nog steeds dat alles met een reden gebeurt en dat de schepping perfect is.

Ik geloof dat wij alle mogelijkheden in ons hebben en dat wij de kracht hebben om veranderingen teweeg te brengen. Jij en ik hebben die kracht.

Het is een kwestie van bewustwording. Bewust worden wie we zijn en wat we zijn. Bewust worden dat wij niet afhankelijk hoeven te zijn van anderen om verandering teweeg te brengen. Verandering begint in jezelf.

Er zal altijd licht naast donker bestaan, yin en yang, goed en kwaad. De een bestaat niet zonder de ander. Ook wij bezitten al deze eigenschappen van goed en kwaad, licht en donker, yin en yang. Het is aan ons, welke van de twee wij willen volgen. Kies je voor pessimisme of een optimisme? Ik kies voor optimisme.

Vandaag kies ik voor vrede in en met mijzelf. Ik kies voor een balans tussen werk en rust. Ik kies ervoor om te genieten van wat de natuur mij biedt.

Ja…dat is waarvoor ik kies. Uiteindelijk komt alles weer goed.

Ik merk dat ik toch weer twee pagina’s vol heb geschreven. Het is mij toch gelukt om inspiratie te krijgen door simpelweg mijn hart te volgen.

 

Wil jij ook je hart kunnen volgen? Zit je vast in een negatieve spiraal? Voel je je onzeker? Voel je je alsof je aan de zijlijn van het leven staat? Wil je weer kunnen genieten van het leven en het leven leiden dat voor jou bedoeld is? Wil je je talenten ontdekken?

Ik begeleid je naar meer zelfliefde, zelfvertrouwen, naar het ontdekken van je talenten zodat jij jezelf kan zijn en je leven leidt zoals jij dat wilt.

 

Mail naar info@holistischepraktijkzivah.nldan maken wij een vrijblijvende telefonische afspraak.

 

 

Namasté,

Digna

 

 

P.S.,

Sharing is Caring.


Reageer

avatar

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Aanmelden  
Laat het mij weten wanneer er
error: Content is protected !!