Hypnotherapie

Afsprakenkalender

Hypnotherapie

Hypnotherapie is steeds meer in opkomst. Hypnose is al zo oud als de mens zelf. In de oudheid werd hypnose al gebruikt door volkeren aan de Tigris en Eufraat, het oude Egypte, Griekenland en Italië. Ook in het Christendom werd hypnose gebruikt met behulp van gebeden ,wijwater en handopleggingen om wonder genezingen te berichten. Tegenwoordig wordt hypnotherapie op een creatieve manier gebruikt en vormt de basis voor NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren). Zie ook Wikipedia

Wat is Hypnose 

Enkele vragen aan jou?

 • Heb je weleens auto gereden, waarbij je op een gegeven moment tot het besef kwam dat je al veel verder op je route was dan je had verwacht?
 • Dagdroom je? 
 • Ben je soms zo geconcentreerd bezig dat je niets of niemand meer hoort?

Dit zijn voorbeelden van situaties waarin je in het dagelijks leven in een lichte staat van hypnose bent. Hypnose is zeker geen SLAPEN! Bij hypnose ben je je bewust van alles om je heen, en je bent ALTIJD in CONTROL. Er gebeurt niets zonder dat jij dat wilt. 

Maar wat is hypnotherapie dan precies? Hypnotherapie is een therapievorm waarbij je in een diepe staat van ontspanning veranderingen kan aanbrengen in het onderbewustzijn. Door middel van een inleidende tekst, breng ik je in een staat van hypnose. En doordat je zo ontspannen bent, ben je je minder bewust van wat er om je heen gebeurt, maar focus jij je des te meer op mijn stem. Als hypnotherapeut kan ik daardoor suggesties geven aan het onderbewustzijn om veranderingen aan te brengen.

De menselijke geest

Onze menselijke geest kunnen wij onderverdelen in het drie componenten: het onbewuste, onderbewustzijn en het bewustzijn.

De belangrijkste taak van het onbewuste, is het aansturen van het autonome zenuwstelsel (dat deel van het zenuwstelsel dat ons hart, longen en alle organen aanstuurt, ons immuunsysteem en reflexen aanstuurt). Naast het onbewuste, hebben we het onderbewustzijn. Dit is het deel wat onze persoonlijkheid weergeeft. Het onderbewuste analyseert data en ontwikkelt van daaruit gedrag. Het onderbewuste slaat alles op, zoals situaties, ervaringen, emoties, etc. etc. Daarnaast hebben wij ons bewustzijn die situaties analyseert en oplossingen zoekt. Ons bewustzijn concentreert zich op het hier en nu. Ons denken en onze wilskracht staan onder invloed van ons bewustzijn. Onderdeel van ons bewustzijn is de kritische factor. Deze vergelijkt nieuwe informatie uit ons bewustzijn met informatie uit het onderbewustzijn. Komt de informatie uit beide niet met elkaar overeen, dan wordt deze afgewezen en staat de kritische factor de informatie niet toe. Komt de informatie wel overeen, dan wordt deze versterkt.

Onze geest wordt ook weleens vergeleken met een computer. Ons onbewuste is de hardware, ons onderbewuste de harde schijf, ons bewustzijn is de randapparatuur en de kritische factor is de firewall

Voor wie is hypnotherapie bedoeld?

Als jij je aanmeld voor een sessie, dan heb je vaak al van alles geprobeerd om van je probleem af te komen. Met hypnotherapie kun je fysieke, emotionele en mentale problemen aanpakken alsook regressie en pijnreductie toepassen. Tegenwoordig kan je heel veel bereiken door middel van hypnotherapie. Het is een veilige, snelle manier om resultaat te bereiken. Denk maar aan ‘Stoppen met roken’ en  ‘Gewichtsverlies’, waarbij je met een of slechts enkele sessies al het gewenste resultaat kan bereiken.

Welke klachten zijn te behandelen?

 • verslavingen
 • depressie
 • afvallen 
 • stress
 • weinig zelfvertrouwen
 • angst om in het openbaar te spreken
 • andere angsten
 • etc. etc.

Hypnose is ook goed te combineren met coaching. (Zie Body & SouL life-coaching

testimonials

Ik merk dat ik meer innerlijke rust heb. Ik stoor mij niet meer zo aan anderen.

Hypnose

Ik weet niet wat je gedaan hebt, maar het voelt zo anders. De pijn is minder scherp.

Hypnose

Al na de eerste sessie heb ik het e.e.a. gemerkt. Ik heb de stoute schoenen aangetrokken en heb gezegd dat iets mij hinderde. Zonder dat ik dit in boosheid zei tegen de ander. Ik voelde mij rustig en ben trots op mijzelf dat ik dit heb gezegd op het werk. Een overwinning. 

hypnose

 


error: Content is protected !!