Stoppen met roken

Afsprakenkalender

Waarom stoppen met roken

Er zijn verschillende redenen waarom je zou willen stoppen met roken. Iedereen heeft zijn eigen redenen. Ik zal enkelen beschrijven. En misschien kunnen zij je over de streep halen om ook te stoppen met roken. 

Roken is ongezond voor jouw gezondheid

Roken is ongezond. Dat weet iedereen inmiddels wel. Toch is het voor velen nog steeds moeilijk om te stoppen met roken. Dit komt omdat roken een verslaving is. En net zoals met alle verslavingen heb je soms hulp nodig om van je verslaving af te komen. Roken is nog steeds de belangrijkste oorzaak van ziekte en sterfte in Nederland. Van de totale ziektelast komt 9,4% door roken, volgens de Volksgezondheid Toekomst Verkenning (VTV) 2018.

Roken is schadelijk voor je omgeving

Niet alleen is roken schadelijk voor jezelf, maar ook voor je omgeving. In Nederland wordt de sterfte die kan worden toegeschreven aan meeroken, geschat op enkele duizenden personen door hartaandoeningen en enkele honderden door longkanker per jaar. Ter vergelijking: in het verkeer vallen jaarlijks rond de 650 doden.  Ruim de helft van de mensen die blijft roken, sterft aan de gevolgen hiervan. In Nederland zijn dit jaarlijks ongeveer 20.000 mensen. Zij overlijden aan een ziekte die door roken is veroorzaakt. (Bron:Rokeninfo.nl) Dit zou al reden genoeg moeten zijn om te stoppen met roken. Echter, als ervaringsdeskundige weet ik dat het heel moeilijk is om te stoppen met roken. Ik ben inmiddels 5 jaar gestopt met roken. Maar nog altijd ben ik blij dat ik die stap heb genomen. Het was letterlijk een verademing. Ik heb geen rokershoest meer, mijn reuk en smaak zijn weer terug en mijn longen voelen schoner. 

Stoppen met roken brengt nog veel meer voordelen met zich mee

 • Het is beter voor je portemonnee. Een de gemiddelde prijs van een pak sigaretten kost in 2020 al €7. Per jaar bespaar je een bedrag van €2555, bij een gemiddeld gebruik van 1 pakje per dag. Wat een besparing!!
 • Je gaat je fitter voelen;
 • Kleren en haren ruiken niet meer naar rook;
 • Je huis ruikt frisser;
 • In de kou een sigaret roken is verleden tijd.

Op de site van Rokeninfo.nl staan de volgende gezondheidsvoordelen:

 • Na 20 minuten daalt de bloeddruk en hartslag;
 • Binnen 12 uur is het niveau koolmonoxide in het bloed weer normaal;
 • In 2-12 weken is de longfunctie en bloedsomloop verbeterd;
 • 1-9 maanden is de rokershoest weg en heeft de ex-roker meer adem;
 • Een jaar na het stoppen met roken, is het verhoogde risico op coronaire hartziekten gehalveerd;
 • Tussen de 5-15 jaar is het risico op een beroerte gelijk aan dat van een niet-roker;
 • Na 10 jaar is het verhoogde risico op longkanker gehalveerd en het risico op andere kankersoorten verminderd;
 • 15 jaar na het stoppen is het risico op hart- en vaatziekten gelijk aan dat van een niet-roker.

Stoppen met roken voor de leeftijd van 50 jaar, halveert de kans om aan roken te overlijden. Des te langer het roken geleden is, des te sterker de risico’s op aan roken gerelateerde ziekten afnemen.

Waarom hypnose

Je bent nu zover om te stoppen met roken. Je wilt hulp want je vindt het moeilijk om op eigen kracht te stoppen. En je bent op zoek naar een manier om te stoppen met roken. Hypnose kan jou helpen.

Maar waarom zou je voor hypnose kiezen? Er zijn verschillende redenen waarom hypnose de beste manier is om jou te helpen om te stoppen met roken. 

Hypnose is een veilige en betrouwbare manier om te stoppen met roken.

Met slechts één à twee sessies ben je van het roken af, wat je een besparing oplevert van het aanschaffen van anti-rookmiddelen zoals pillen, pleisters, en een besparing in tijd.Denk maar aan de anti-roken trajecten van maanden. 

Hypnose heeft een slagingspercentage van 95%.

De belangrijkste voorwaarde is echter dat je 100% achter staat om te stoppen met roken en de wil hebt om te stoppen. Is er geen wil, dan zal ook hypnose je niet kunnen helpen om te stoppen.

Stoppen zonder ontwenningsverschijnselen.

De meeste mensen die willen stoppen met roken, zijn bang voor de ontwenningsverschijnselen. Gelukkig kan je met hypnose stoppen met roken zonder ontwenningsverschijnselen te ervaren, waardoor de behoefte om te snoepen minder wordt. Hierdoor wordt het roken niet vervangen met een andere slechte gewoonte.

Hoe werkt hypnose

Op mijn algemene pagina over hypnotherapie, heb je al kunnen lezen wat hypnose is en hoe het werkt. Hypnose bij stoppen met roken, werkt op dezelfde manier. Ik breng veranderingen aan in de programma’s in het onderbewuste die ervoor hebben gezorgd dat je begonnen bent met roken. Roken is namelijk meer een mentaal probleem dan een fysiek probleem. 

Heb je nog vragen? Bel dan 06-28213718 of mail naar info@holistischepraktijkzivah.nl. Of maak direct een afspraak.

 

 


error: Content is protected !!