‘Ik ben op!’, zegt Anja.


 

 

 

 

 

Zoals beloofd, zal jij elke dinsdag een blog van mij ontvangen.
In deze blog vertel ik over een vrouw, Anja*.

Anja is een praktijkvoorbeeld van een vrouw die heel onzeker in haar leven staat. Anja heeft van een vriendin gehoord dat ik haar van haar onzekerheid kan helpen.

Anja belt mij op de seconde, precies op tijd.
“Hallo, ik ben Anja, en wij hadden vandaag een telefonische afspraak?”, zegt zij formeel. Ik hoor een zekere somberheid in haar stem.
“Ja, dat klopt, Anja. Wat goed dat je belt”, zeg ik.
Ik vraag Anja wat haar heeft doen besluiten om contact met mij te zoeken.
Anja vertelt haar verhaal:

Anja is 35 jaar, is single, heeft geen kinderen en heeft een goede baan bij een ontwerpbureau. Anja heeft het niet naar haar zin op haar werk. Ze merkt dat zij niet gewaardeerd wordt voor haar werk, in tegenstelling tot haar collega’s. Hoe hard ze ook haar best doet, het lijkt alsof ze niet gezien wordt. Ze heeft al jaren geen promotie gemaakt. Het werk gaat haar steeds meer tegenstaan. Ze vindt geen aansluiting bij haar collega’s. Thuis aangekomen kan ze alleen maar liggen op de bank. Ze is moe, slaapt slecht. Ze merkt dat ze geen besluit kan nemen of ze bij deze werkgever wil blijven of dat ze voor zichzelf wil beginnen. Ze is onzeker. Ze weet dat ze altijd al moeite heeft gehad met het nemen van beslissingen. Daardoor heeft ze veel te lang gezwegen over het pesten op school, is ze veel te lang doorgegaan met die ‘foute’ vriend. Ze is ook steeds onzekerder geworden van zichzelf. Het lijkt zelfs erger te zijn geworden in de loop der jaren.

Anja heeft hulp nodig. NU.
Ze wil zo niet door blijven gaan. Ze is op.

“Ik ben op”, zegt Anja zachtjes, “ik voel mij eenzaam en alleen. Niemand lijkt mij te begrijpen.” Anja huilt nog net niet aan de telefoon.
“Ik begrijp je, Anja”, zeg ik, “ik begrijp waar jij mee worstelt.”

Ik stel Anja nog meer vragen, en ik voel dat ik haar kan helpen. Anja voelt dat ook. Ze besluit in te gaan op mijn aanbod om haar te helpen.
Ik mail haar kort daarna een ontspanningsoefening die gelijk effect zal hebben op haar slaappatroon.


Zoals je merkt heeft Anja heel veel last van haar onzekerheid. Het belemmert haar om haar talenten te benutten in het leven. Ze mist kansen op een leuke relatie, vriendschappen, werk, en haar gezondheid lijdt eronder.

Onzekerheid kan vele oorzaken hebben. Meestal heeft onzekerheid zijn oorsprong in de kinderjaren. Daar vertel ik je volgende week graag meer over in mijn wekelijkse blog.

Ben jij een Anja? Of ken jij iemand die op Anja lijkt? Wat gun ik jou dan om af te komen van jouw onzekerheid zodat je meer kan gaan genieten van je leven.

Vraag daarom mijn GRATIS ‘Inzicht-in-onzekerheid’ gesprek aan, en laat mij jou helpen.
Mail mij: info@holistischepraktijkzivah.nl.

TIP
Hou mijn website in de gaten. Binnenkort kun jij je aanmelden voor mijn gratis e-book met tips tegen onzekerheid.

Ik wens jou een fijne week.
Warme groet, Digna

*Anja is een fictief persoon.


Reageer

avatar

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Aanmelden  
Laat het mij weten wanneer er
error: Content is protected !!